ASMS Members Corner
ASMS: The American Society of Maxillofacial Surgeons
ASMS: The American Society of Maxillofacial Surgeons

Leaders in the Education, Art, and
Science of Facial Reconstruction

ASMS/ASPS Annual Meeting, September 28 - October 2, 2018
Back to Advanced Course Home

ADVANCED CRANIOMAXILLOFACIAL TECHNIQUES FOR FACIAL REJUVENATION AND RECONSTRUCTION
WITH CADAVER LAB

May 10-12, 2019
Saint Louis University
Saint Louis, Missouri

Room Legend
Auditorium - ground level
Zeiss Learning Center - lower level
Exhibit / Dining Hall - upper level

Friday, May 10th, 2019
7:00 AM REGISTRATION and continental breakfast
7:30 AM - 7:35 AM (5 min) Welcome and Introduction Peter Taub,
Alexander Lin
 
Advanced Endoscopic Techniques
7:40 AM - 8:00 AM (20 min) Browlift and Midface-lift Luis Vasconez
8:00 AM - 8:40 AM (40 min) Migraine Surgery Ahmed Afifi
8:40 AM - 8:55 AM (15 min) Nasal Endoscopy Techniques Brian Andrews
8:55 AM - 9:30 AM (35 min) TMJ: Open and Closed techniques Derek Steinbacher
9:30 AM - 9:45 AM Break and Exhibits - Transition to Scrubs
9:45 AM - 12:00 PM
(2 hrs 15 min)
Hands-on Cadaver Lab:
Practicing Endoscopic Techniques - Start with Migraine Surgery, then Browlift, consider doing one side open TMJ and saving other side for facelift and bleph tomorrow
All faculty
12:00 PM - 12:30 PM Lunch and Exhibits
 
Advanced Nasal Open and Special Topics
12:30 PM - 1:30 PM (60 min) Open Rhinoplasty approach to the nasal tip and septum Jeff Marcus
1:30 PM - 1:45 PM (15 min) Cleft Rhinoplasty William Hoffman
1:45 PM - 2:00 PM (15 min) Septoplasty with submucous cartilage harvest and valve repair Arun Gosain
2:00 PM - 2:15 PM (15 min) Nasal osteotomies Alexander Lin
2:15 PM - 2:30 PM Break and Exhibits
2:30 PM - 5:00 PM
(2 hrs 30 min)
Hands-on Cadaver Lab:
Rhinoplasty Techniques: Open Rhinoplasty/Septoplasty and Cartilage Harvest/Turbinectomy/Dorsal Reduction/Spreader Graft Placement/Cephalic Trim, Finish with nasal osteotomies
All faculty
5:00 PM Day ADJOURN / Shuttles to Hotel
5:30 PM - 6:30 PM Attendee Reception
 
Saturday, May 11th, 2019
7:00 AM SIGN-IN and continental breakfast
7:25 AM Announcements
 
Advanced Facelift Minimal Techniques
7:30 AM - 7:45 AM (15 min) Facelift Short Scar MACS Herluf Lund
7:45 AM - 8:00 AM (15 min) Standard SMAS Imbrication / Plication Gaby Doumit
8:00 AM - 9:00 AM (60 min) Facial Sculpting with Fat Grafting / intro to Facelift High SMAS Tim Marten
9:00 AM - 9:15 AM BREAKS & EXHIBITS - Transition to Scrubs
9:15 AM -11:45 AM
(2 hrs 30 min)
Hands-on Cadaver Lab:
Facelift - Minimal Techniques: START with fat grafting, then Short Scar MACS, then SMAS Imbrication
All faculty
11:45 AM - 12:25 PM Lunch and Exhibits
 
Advanced Facelift Extended Techniques
12:30 PM - 1:15 PM (45 min) Facelift / Necklift - High SMAS Tim Marten
1:15 PM - 1:45 PM (30 min) Facelift - Extended SMAS James Zins
1:50 PM - 2:10 PM (20 min) Blepharoplasty: Upper and Lower Gaby Doumit
2:10 PM - 2:25 PM Break and Exhibits
2:30 PM - 5:00 PM
(2 hrs 30 min)
Hands-on Cadaver Lab:
Facelift Extended Techniques, Blepharoplasty
All faculty
5:00 PM Day ADJOURN / Shuttles to Hotels
5:30 PM - 8:30 PM Faculty Dinner at The Tavern www.tavernstl.com
 
Sunday, May 12th, 2019
7:00 AM SIGN-IN and continental breakfast
7:25 AM Announcements
 
Advanced Techniques - Implants and Mandible
7:30 AM - 7:45 AM (15 min) Dental Implants Lee Alkureishi
7:45 AM - 8:00 AM (15 min) Auricular Implants Lee Alkureishi
8:00 AM - 8:15 AM (15 min) BSSO mandible osteotomies Lee Alkureishi
8:15 AM - 8:25 AM (10 min) Orbital Rim and Cheek Implants Chad Gordon
8:25 AM - 8:40 AM (15 min) Mandible Angle and Chin Implants Chad Gordon
8:40 AM - 8:50 AM (10 min) Osseous Genioplasty Alexander Lin
9:05 AM - 9:15 AM Break and Exhibits - Transition to scrubs
9:15 AM (3 hours) Hands-on Cadaver Lab:
Implant Techniques
All faculty
12:30 PM Evaluations & COURSE ADJOURN
© 2019 The American Society of Maxillofacial Surgeons | All Rights Reserved | Privacy Policy       Twitter @Facialartists